woensdag 25 juni 2014

Ontwerp aanpassen bij Finnhouse

Vandaag weer een gesprek gehad met Finnhouse over hoe we het ontwerp gaan aanpassen zodat het meer kans heeft om te worden goedgekeurd door de gemeente. Hoofdeis van de gemeente was een enkelvoudig lessenaarsdak. Dat hebben we gemaakt. 2de eis was een aantal stenen elementen in de gevel. Dat hebben we ook gedaan.

Het dak staat nog steeds schuin naar de zuidkant zodat we PV panelen kunnen leggen. De hellingshoek is iets lager geworden, maar de stalen dakplaten kunnen dat hebben. De indeling boven hebben we vereenvoudigd. Daarvoor zijn 3 varianten:
    1: 1 grote slaapkamer aan de achterkant over de gehele breedte.
    2: 2 slaapkamers, een grote aan de lage kant en een kleinere aan de hoge kant.
    3: 2 slaapkamers, een grote aan de hoge kant en een kleinere aan de lage kant.


We gaan optie 1 of 2 indienen bij de gemeente, maar ik denk dat we variant 3 gaan bouwen, al lijkt variant 1 me ook wel leuk, dan met een vrijstaand bad in de slaapkamer. Maar omdat de slaapkamer aan de lage kant dan volgens het bouwbesluit geen slaapkamer mag heten vanwege te lage plafonds, kunnen we dat niet indienen bij de gemeente.

Nu is het wachten totdat de tekeningen klaar zijn en weer ingediend worden bij de gemeente.

Ondertussen zijn we ook druk bezig met de hypotheek. We hebben maandag 3 offertes gekregen waarvan we 1 hebben uitgekozen. Van Argenta, de bank waar mijn vorige hypotheek ook bij afgesloten was. Daardoor is het een bekend nest en ze hebben de laagste rente. Er moest nog wel wat aangepast worden (looptijden van alle leningdelen naar 30 jaar), maar dat heeft geen invloed op de NHG. Dus met een beetje mazzel waren we op tijd en krijgen we een lening met NHG.

1 opmerking: