woensdag 20 augustus 2014

EPC waarde

De EPC waarde van ons huis wordt 0.52. Volgens Wikipedia is de definitie van de EPC waarde "De energieprestatiecoëfficiënt van een woning drukt de energetische prestatie van een woning uit. De waarde 1,0 is ongeveer wat een gemiddelde woning in 1990 presteerde. Een woning met een EPC van 0,6 gebruikt dus nog maar 60% van de energie, die zo'n woning twintig jaar terug gebruikt zou hebben." In 2014 moet een huis een EPC waarde van 0.6 of beter hebben, dus daar voldoen we al aan. Volgend jaar zouden we aan 0.4 moeten voldoen, dus we moeten snel de plannen goedgekeurd krijgen.

Dus we verbuiken nog maar de helft van de energie van een huis uit de jaren '90. En dat door alleen gebruik te maken van veel isolatie en 2600 Wp aan PV panelen. Dus zonder allerlei kunstgrepen zoals een warmtepomp, aardwarmte of balansventilatie met WTW. Al deze systemen kosten een hoop geld, verbruiken energie (wel minder dan ze opleveren) en maken herrie. Wij hebben het geld in de muren gestopt als het ware.

Het plan ligt nog steeds bij de gemeente, hopelijk wordt het snel goedgekeurd. Ondertussen hebben we ook nog niet gehoord over de taxatie en is de taxatie van de bank verlopen, dus we moeten verlengen. De Hypotheker heeft bevestigd dat de hypotheekofferte verlengt is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten