vrijdag 19 september 2014

Bespreking Finnhouse

We hadden gisteren weer een bespreking bij Finnhouse. Men liet ons het paal-en-balk-huis zien waar ze op dit moment mee bezig zijn. Het zag er indrukwekkend uit, erg mooi. Toen we door de aanneemovereenkomst gingen, werd duidelijk dat je een huis niet zomaar bouwt. Op vragen als "wat moet er op deze muur, gips of schrijnlogs?" hadden we even geen antwoord. Het is al moeilijk om de vorm van een kamer voor te stellen, laat staan dat je ook nog eens bedenkt hoe de muur bekleedt is. Anyways, we 'krijgen' een hoop gips en een hoop houten schrijnlogs, mogen we zelf uitzoeken waar wat komt. Toen kwamen de deuren aan bod. Welke van de 20 deuren we mooi vonden, euuuhhhh. Gelukkig waren hele dure deuren gebudgetteerd, daar kunnen we dan mooi op besparen. Voor mij maakt het niet zo uit. Ik zou beneden wel redelijke deuren willen, maar boven mag het goedkoopst van het goedkoopst worden.

We hebben wel een mooie oplossing gevonden voor de CV en de afzuiging. Deze komt nu in een nisje aan de voorkant. De tekening daarvoor is Finnhouse aan het aanpassen. Het enige wat minder is, is dat de schoorsteen dan aan de voorkant van het huis komt in plaats van in het midden. Maar daardoor kunnen we 3 slaapkamers boven maken en een redelijke badkamer. In plaats van 1 hele grote slaapkamer, 1 hele kleine slaapkamer en een hele grote badkamer.

Kleine tegenvaller was het dak. Dit heeft een Rc waarde van 3.5, wat dus net aan het bouwbesluit voldoet. Maar toch hebben we een EPC waarde die beter is dan nodig. Het zou ca 1500 euro kosten om naar een Rc van 4.5 te gaan (hetzelfde als de muren). Maar ja, ook de ramen HR+++ (drie-dubbel) kost extra en de schrijnlogs hier en daar tegen de muur ook. Keuzes, keuzes. We moeten er wel veel maken de komende tijd :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten