zondag 28 september 2014

De keukenboer

Dit weekend stond in het teken van keukens. Vrijdag al bij een aantal keukenboeren geweest, zaterdag nog een paar en zondag een afspraak bij Superkeukens voor een schets en advies. Dit was een verfrissend productief gesprek zonder opdringerige verkoper (wat bij andere keukenboeren wel anders was) en een leuk resultaat. We hebben een stuk of 5 configuraties doorgepraat met de voor en nadelen. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een ontwerp wat best dicht bij mijn originele ontwerp ligt. Het enige verschil is een vrijstaand fornuis net naast het raam, een apothekerskast van 30cm breed aan de andere kant naast het raam en een soort zit/opberg eiland van 150x90cm in het midden van de keuken. Daarbij blijft er genoeg ruimte over om er omheen te lopen en de doorgang van de gang naar de tuin is vrij. Ik heb middels de Ikea keukenplanner de keuken nagemaakt, wat helaas niet geheel lukte (Ikea heeft sommige afmetingen niet). En het werkblad van het ziteiland moet verder naar achter lopen (en ook de zijkanten dan), zodat je met je knieƫn er onder kunt zitten.

Over de kleur zijn we nog niet uit. We twijfelen tussen donker rood (zoals de buitenkant van het huis) of iets wat op hout lijkt. Of misschien toch iets neutraals (lees: saais) als beige of grijs.

Dus in de kastenwand is plaats voor een grote koelkast van 180cm hoog, een vriezer van 122cm hoog met daarboven een opbergkastje en in het midden een kast met magnetron (en misschien een espressoapparaat). Het vrijstaand fornuis biedt ruimte aan 5 of 6 branders en 1, 2 of 3 (of 4 als we echt geld willen uitgeven) ovens. In de apothekerskast kan alle voorraad en onder het raam is ruimte voor de spoelbak, een vaatwasser en een ladekast. We hebben overwogen 2 vaatwassers te nemen, LOL. Maar dat is toch net wat te luxe. Er is nog niets getekend, dus we zitten nergens aan vast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten