woensdag 22 oktober 2014

Triodos hypotheek

Het gesprek bij de Triodos ging goed. De adviseur was goed in meewerk-mode. Overschakelen van sleutelklaar- naar cascobouw was geen probleem. We moeten alleen dit wel communiceren met de bank omdat er dan misschien vreemde rekeningen betaald moeten worden (die niet begroot zijn). Bij de Hypotheker kwamen we uit op een mix van aflossingsvrij, lineair en annuïteit. De adviseur bij Triodos vond dat op zich wel een goed idee, maar hij zei dat je je dan wel vastlegt. Als je alles annuïteit doet, heb je de extra aflossing (van het lineaire deel) zelf in de hand. Dus als je discipline hebt, kun je net zo voordelig uit zijn, maar als het even tegen zit hoef je niet af te lossen. Vonden we ook een goed idee.

We moeten alleen nog een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Maar dat valt nog niet mee, je ziet door de bomen het bos niet meer. En door de ervaring met de de Hypotheker, vertrouwen we adviseurs niet meer zo. En sites zoals de Independer, tsja, hoe onafhankelijk zijn die nou he? We zijn bang voor een 'Hypothekertje' (bedrijf wat veel reclame maakt, maar prut blijkt te zijn). En hoeveel verzeker je he? Het minimale bedrag is 75.000 euro. Maar wat er dan overblijft kan Anouk nooit in haar eentje dragen. Dus ook hier gaan we een gedeelde aanpak nemen (denk ik). 100.000 euro verpand aan de hypotheek, plus een extra stuk. Dat kan dan gebruikt worden om de hypotheek af te lossen, maar ook voor andere doeleinden.

E.e.a betekent dat we nu wel geld hebben voor een garage en een mooie keuken. En dat voor een paar euro meer dan de hypotheek bij de de Hypotheker. Wij blij. Of zij blij zijn weten we niet. We hebben ook nog geen rekening ontvangen. Dat blijft nog even spannend.

1 opmerking: